ငါးႀကီးဆီႏွင့္ အဆီမ်ားေသာ အစားအေသာက္


အဆီမ်ားေသာ အစား အေသာက္မ်ားကို စားသံုးျခင္း ေၾကာင့္ က်န္းမာေရးဆိုးက်ိဳးမ်ားစြာ ထိခိုက္ပ်က္စီးမႈျဖစ္ပြားၾကသည္။ ထိုကဲ့သို႔ ဆိုး႐ြားသည့္ ေနာက္ဆက္တြဲ ျပႆနာမ်ား၊ ေရာဂါမ်ား (ဥပမာ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ) မ်ားျဖစ္ပြားျခင္းကို ကာကြယ္ႏိုင္သည့္စြမ္းရည္မွာ ငါးႀကီး ဆီျဖည့္စြက္ စားသံုးျခင္းပင္ျဖစ္ ေၾကာင္း ေလ့လာမႈတစ္ခုမွ ဆိုလိုက္ ပါသည္။

အဆိုပါေတြ႕႐ွိခ်က္ကို The Journal of Physiology မွ ထည့္သြင္း ေဖာ္ျပထားပါသည္။ ငါးႀကီးဆီစားသံုးျခင္း၏ အက်ိဳး ေက်းဇူးမ်ားမွာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ေစျခင္း၊ မ်ိဳးေအာင္ႏိုင္စြမ္း ျမင့္တင္ေစျခင္း၊ အသားအေရ ေကာင္းမြန္ေစႏိုင္ျခင္းႏွင့္ အားအင္ ျပည့္ၿဖိဳး လာေစျခင္းတို႔ျဖစ္ေၾကာင္း သိ႐ွိရပါသည္။

ယင္းသုေတသနကို ဘရာဇီး ႏိုင္ငံ ဆာေပၚလိုတကၠသိုလ္မွ သုေတသနအဖြဲ႕မွ ျပဳလုပ္ခဲ့ျခင္းျဖစ္ သည္။ သုေတသနတြင္ အဆီမ်ား ေသာ စားေသာက္မႈမ်ိဳးအား ေသြး ကၾကြက္မ်ားတြင္ ဇီ၀ကမၼဆိုးက်ိဳး ျဖစ္စဥ္မ်ားအား ငါးႀကီးဆီစားသံုး ျခင္းျဖင့္ ရပ္တန္႔သြားေစႏိုင္ေၾကာင္း ေတြ႕႐ွိခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။

Health Updates Journal
https://www.facebook.com/pg/HealthUpdatesJournal
ငါးႀကီးဆီႏွင့္ အဆီမ်ားေသာ အစားအေသာက္ ငါးႀကီးဆီႏွင့္ အဆီမ်ားေသာ အစားအေသာက္ Reviewed by Myanmar channel on 2月 20, 2020 Rating: 5

沒有留言:

技術提供:Blogger.