ယခုေဖာ္ျပေပးမည့္ နည္းေလးကေတာ့ ၾကက္သြန္နီကို အဆီက်ေဆးအျဖစ္ အစိမ္းသုပ္စားရတဲ့ စားသံုးနည္းတစ္ခု ျဖစ္ပါတယ္။
(၁) ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီး၍ ပန္းကန္ထဲ ထည့္ပါ။
(၂) သံပုရာသီး ညွစ္ထည့္ပါ။ အနံ့ျပင္း၍ စပ္ေနေသာ ၾကက္သြန္နီကို သံပုရာသီးအခ်ဥ္ ညွစ္ထည့္လိုက္ပါက အခ်ိဳဓါတ္သို့ ေျပာင္းသြားေစပါသည္။
(၃) သခြါးသီး ထည့္လိုပါက (အနည္းငယ္မွ်) ပါးပါးလွီး၍ ထည့္နုိင္ပါသည္။
(၄) အစပ္ၾကိဳက္ပါက ငရုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္ လွီးထည့္နိုင္ပါသည္။
(၅) ဆားအနည္းငယ္မွ် ထည့္ေပးပါ။ ဆားမပါလွ်င္ အရသာေပါ့မည္။ ဆားမ်ားလြန္းရင္လည္း အငံေၾကာင့္ ေသြးတိုးေစပါသည္။
(၆) ၾကက္သြန္မိတ္ (သို့မဟုတ္) ကုလားနံနံပင္တုိ့ကိုလည္း အနံ့ၾကိဳက္္တတ္လွ်င္ အနည္းငယ္မွ် ထည့္ႏိုင္ပါသည္။
၄င္းတို့ကို နယ္ျပီးလွ်င္ ၾကက္သြန္ခ်ဥ္သုပ္ကေလး စားလို့ရပါျပီ။ ဒီအတိုင္း မစားခ်င္လွ်င္ ထမင္း၊ ၾကာဇံေၾကာ္၊ ပဲပလာတာ၊ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ စသည့္ သူႏွင့္လိုက္ဖက္မည့္ အစားအစာမ်ားႏွင့္ တြဲဖက္၍ မၾကာခဏ စားသံုးေပးႏိုင္ပါသည္။
ပါးစပ္မနံေအာင္
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ့ကို အစိမ္းစားျပီး ပါးစပ္နံမွာ စိုးရိမ္ေနသူမ်ားအတြက္ သဘာ၀နည္းလမ္းေကာင္းေလးတစ္လက္ကို ညြန္ေပးလိုက္ပါမယ္။
(၁) ၾကက္သြန္အနံ့ကိုႏိုင္တာ ေျမပဲျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ နီ၊ ျဖဴ တို့ကို စားျပီးလွ်င္ ေျမပဲဆန္ ၃ ၊ ၄ စိကိုသာ ၀ါးစားပါ။ တစ္မိနစ္အတြင္း အနံ့မ်ားကို ေျမပဲက စုတ္ယူသြားမည္။
(၂) အဖန္ရည္ (လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း) ျဖင့္ ပလုတ္က်င္းေပးပါ။
(၃) ႏြားႏို့ျဖင့္ ပလုပ္က်င္းေပးပါ။
အရသာရွိ၍ စားေကာင္းေသာ ၾကက္သြန္နီအစိမ္းသုပ္ကို မၾကာခဏ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္တြင္ ပိုလွ်ံေနေသာ အဆီမ်ားကို ေလွ်ာ့ခ်ျပီး သြယ္လ်က်စ္လစ္ေသာ ကိုယ္္ခႏၶာအလွကို ပိုင္ဆိုင္နိုင္ၾကပါေစ။
ေစာႏြဲ့ေနဆုိင္ (ပူတာအို)
က်မ္းကိုး ။ ။ Natural Health Care For You
အဆီက်ေစတဲ့ ၾကက္သြန္နီသုပ္
Reviewed by Myanmar channel
on
2月 27, 2020
Rating:

沒有留言: