ဒါ့အျပင္ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္ေအာင္ စားျခင္းက ေသြးတိုးျခင္းနဲ႔ ကိုလက္စထေရာ မ်ားျခင္းလိုမ်ိဳး က်န္းမာေရး အႏၲရာယ္ေတြ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို နည္းေစၿပီး သင့္ကို က်န္းမာႀကံ႕ခိုင္ေစပါတယ္။
သင့္ခႏၶာကိုယ္ဟာ ေန႔စဥ္အာဟာရ အမ်ိဳး ၄၀ ေက်ာ္ကိုလို အပ္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ သင္စားတဲ့ အစာေတြဟာ အမ်ိဳးမ်ိဳး ျဖစ္သင့္ၿပီး ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္မ်ိဳစံု ပါဝင္ဖို႔ လိုအပ္ပါတယ္။ ငါး၊ အဆီနည္း အသားနဲ႔ အဆီနည္း ႏို႔ထြက္ပစၥည္းေတြကို စားေသာက္ေပးပါ။ သစ္သီးနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို တတ္ႏိုင္သမွ် သဘာဝအတိုင္းစားပါ။ ျပဳျပင္ဖန္တီး ထုတ္လုပ္ထားတဲ့ ေပါင္မုန္႔၊ ကိတ္မုန္႔၊ ဘီစကြတ္စတာေတြကို တတ္ႏိုင္သမွ် ေလွ်ာ့စားပါ။
ေလ့လာမႈေတြ အရ အစာကို နည္းနည္းနဲ႔ မၾကာခဏ စားျခင္းဟာ သင့္ရဲ႕ ဇီဝ ျဖစ္ပ်က္ႏႈန္းကို ျမန္ေစတယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ နည္းနည္းနဲ႔ မၾကာခဏ စားတဲ့ အတြက္ သင္ဟာ စိတ္ေက်နပ္မႈ ပိုရၿပီး တစ္ေန႔လံုး ဗိုက္ျပည့္ေနသလို ခံစားရတဲ့အတြက္ အလြန္အကၽြံ စားမိႏိုင္ေျခ နည္းသြားပါတယ္။ သင့္ရဲ႕ ကယ္လိုရီနဲ႔ အာဟာရေတြကို တစ္ေန႔လံုး ညီညီမွ်မွ် ရရွိဖုိ႔ ႀကိဳးစားပါ။
အဆီေလာင္ကၽြမ္းတဲ့ အေကာင္းဆံုး အက်ိဳးေက်းဇူးကို ရဖို႔ အတြက္ အစာစားတိုင္း ပ႐ိုတင္း (အသားဓာတ္) နည္းနည္းစီ ပါဝင္ေအာင္ စားပါ။ ပ႐ိုတင္းကို အစာေခ်ဖ်က္ဖို႔ အတြက္ စြမ္းအင္လိုအပ္တဲ့ အတြက္ အဆီေတြကို ေလာင္ကၽြမ္းဖို႔ ကူညီပါတယ္။ အစာေခ်ဖ်က္ဖို႔ ကယ္လိုရီေတြကို ပိုသံုးရေလ၊ ေလာင္ကၽြမ္းကုန္ဆံုးတဲ့ ကယ္လိုရီ ပိုမ်ားေလ၊ အဆီေတြ ပိုမိုေလာင္ကၽြမ္းေလ ျဖစ္ၿပီး သင့္ဝမ္းဗိုက္က အဆီေတြ ပိုေလ်ာ့က်ေလ ျဖစ္ပါတယ္။
Mg Mandalay
https://www.facebook.com/mg.mandalay
က်န္းမာေရးအတြက္လည္း ေကာင္းမယ္ ဗုိက္အဆီေတြလည္း က်မယ္
Reviewed by Myanmar channel
on
2月 13, 2020
Rating:
Reviewed by Myanmar channel
on
2月 13, 2020
Rating:

沒有留言: